; SIP Vrancea -
Va aflati pe pagina : Istoric

Istoric

 

 


În 2008 eram consideraţi o mână de trădători pentru că am preferat să creăm o alternativă la sindicatul judeţean de dinainte de 1989. Nu ne dădea nimeni nici o şansă de reuşită şi, cu toate acestea, ne-am dezvoltat şi am crescut mai mult decât doreau unii. Ne-am luptat pentru membrii noştri şi asta i-a făcut şi pe alţii să ni se alăture. Am pornit 15 şi acum suntem peste 1.000. Toate acestea le-am realizat în condiţiile în care anii 2008, 2009, 2010 şi 2011 au fost cei mai grei din istoria sindicală postdecembristă. A trebuit să ţinem piept politicienilor şi politrucilor care doreau să desfiinţeze organizaţiile sindicale, să protestăm în stradă şi chiar să punem lacătul pe şcoli pentru a ne apăra drepturile. 

SCOP 
Sindicatul Învăţământului Preuniversitar -FEN Vrancea  apără drepturile membrilor săi, prevăzute în legislaţia naţională, în pactele, tratatele şi convenţiile internaţionale ratificate de România sau la care România este parte, precum şi în Contractul Colectiv de Muncă aplicabil; promovează interesele profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor noştri.

OBIECTIVE
o Promovarea şi derularea unui dialog social real la toate nivelurile; 

o Colaborarea şi consultarea reciprocă, pe principii de egalitate, cu toate forţele sociale şi politice, pentru promovarea intereselor membrilor de sindicat, mai ales în plan legislativ;o Modificarea legislaţiei muncii şi a dialogului social în acord cu interesele membrilor de sindicat şi ţinându-se cont de specificul învăţământului preuniversitar;

o Adoptarea unui PACHET LEGISLATIV AL EDUCAÅ¢IEI, format din: Legea Educaţiei Naţionale, Statutul Personalului Didactic din învăţământ şi Legea salarizării personalului din educaţie, ţinându-se cont de necesitatea redefinirii statutului socio-profesional al salariatului din învăţământ.

Galerie foto

scoala romaneasca

Parteneri

casa corpului didactic

ISJ Vreancea